Overslaan en naar de inhoud gaan

EERSTE OVERWINNING IN LE SAMYN

EERSTE OVERWINNING IN LE SAMYN

Wat een overwinning! Wanty-Groupe Gobert behaalde deze woensdag zijn eerste zege van het seizoen in Le Samyn (1.1). Nadat hij regen en wind trotseerde kraaide Guillaume Van Keirsbulck in Dour victorie. De hele dag toonden de WGG-boys zich in het offensief. Zo zette Kevin Van Melsen in het begin van de wedstrijd een lange vlucht op poten. 

In de finale toonde Van Keirsbulck zich sterker dan de Luxemburgse verrassing Alex Kirsch. Backaert eindigt 5de. Van Keirsbulck is meteen ook de eerste leider in de Napoleon Games Cup, waarvan zondag de tweede manche wordt verreden met de Johan Museeuw Classics. 

Guillaume Van Keirsbulck:  

"Nadat ik hier vorig jaar koud had had ik me deze keer beter voorbereid en warmere kleren aangedaan. Die kon ik wel gebruiken vandaag. Op het einde kon ik mijn tegenstander Kirsch niet goed inschatten. Ik heb een aantal keer geprobeerd hem uit het wiel te rijden, maar elke keer slaagde hij erin terug te keren. Dan besloot ik op mijn spurt te rekenen."

"Mijn laatste overwinning dateert al van 2014, dus het doet deugd om nog eens te winnen. Het was niet altijd makkelijk de voorbije jaren. Gezondheidsproblemen hebben me lange tijd weggehouden van mijn beste niveau. Dan kwam ik terecht in een situatie waar ik me in wedstrijden voor anderen moest opofferen. Bij Wanty-Groupe Gobert heb ik meer verantwoordelijkheden. Ik ben liever de leider, het is leuker om zelf te kunnen winnen. Dit is het jaar van de waarheid, en ik heb vandaag getoond dat niemand mij te snel moet vergeten."

"Deze moraal is goed voor de groepssfeer, maar ook voor de moraal. Ik voel me al goed, maar ben nog geen 100%. Ik wil mijn momentum verlengen, want ik heb nog een aantal doelstellingen op mijn agenda staan.  In het openingsweekend had ik al een goed gevoel, maar ik was een paar keer slecht geplaatst. Deze zondag rijdt ik nog Dwars door West-Vlaanderen. Daarna vertrek ik met de ploeg op stage naar Benidorm om de rest van het seizoen voor te bereiden. Ik herneem in Nokere, vervolgens Dwars door Vlaanderen en de rest van de klassiekers. Wanneer ik de kans krijg om nog eens te winnen zal ik die met beide handen grijpen." 

Hilaire Van der Schueren:

"Wat een dag! We konden dit goed gebruiken, anders begint de stress in afwachting van de eerste overwinning. Nu zijn we gelanceerd. Perfect! Op naar de volgende." 

"Guillaume was vandaag de sterkste. Hij heeft dat misschien zelfs iets te veel getoond. Toen we hem een contract aanboden hoorde ik veel kritiek. Waarom we hem namen? Daarop geeft hij vandaag zelf een antwoord. We winnen hier zowaar de Waalse openingswedstrijd. Dat is belangrijk voor de ploeg, en zeker met de manier waarop. De overwinning komt de hele ploeg toe. Iedereen heeft voor Guillaume gewerkt en dat liet hem toe naar zijn beste niveau toe te groeien. We kunnen daarop voortbouwen. Maar ook Backaert (5de) was erg sterk vandaag. En als Kreder niet lek rijdt spurt hij ook mee voor een dichte ereplaats.