Overslaan en naar de inhoud gaan

Famenne Classic : Nieuwe leider Europe Tour na collectieve prestatie, Meurisse 6de

Famenne Classic : Nieuwe leider Europe Tour na collectieve prestatie, Meurisse 6de

In de eerste editie van de Famenne Ardenne Classic (1.1, 11/10) drukte Wanty-Groupe Gobert zijn stempel op de wedstrijd. De ploeg liet de wedstrijd ontploffen aan de voet van de Côte de Charneux. Xandro Meurisse en Guillaume Martin sprongen er weg en kregen het gezelschap van Martijn Budding. Het trio reed een voorsprong van 30 seconden bij elkaar, maar Lotto Soudal controleerde in het peloton. Als laatste overlevende werd Martin gegrepen in de laatste vijf kilometer. De zege in Marche-en-Famenne werd betwist in een spurt van een gereduceerde groep. Meurisse eindigt 6de en zes Wanty-Groupe Gobert-renners eindigen in de top 25. Door dit resultaat neemt de ploeg de leiding van Cofidis over in de UCI Europe Tour, met nog twee resterende wedstrijden.

Xandro Meurisse:

"Op de voorlaatste klim sprongen we met drie renners weg. We hadden snel een halve minuut maar mankeerden een extra kracht. Budding werkte niet mee, dus waren we maar met twee om op kop te rijden. De wind maakte het lastig. In het begin werkte enkel Monfort in de achtervolging, maar later kreeg hij ook assistentie van Armée. Dan werd het moeilijk."

"In de spurt miste ik frisheid om op het podium te eindigen. Als ik zie dat Hofland en Vermeulen 1-2 spurten mag ik zeggen dat ik het seizoen beëindig met een mooi resultaat. Ik was voor meer naar Marche afgezakt, maar ik moet tevreden zijn met deze 6de plek. Zo pakken we belangrijke punten voor de UCI Europe Tour. Ik hoop dat mijn ploegmaats die voorsprong kunnen verdedigen.

"Ik ben tevreden over mijn eerste seizoen bij de ploeg. Ik beëindig het jaar met zeven of acht podiumplekken. Ik kreeg veel steun in de ploeg en de laatste weken konden we onze collectieve geest omzetten in resultaten. Volgend jaar wil ik doorwerken op deze dynamiek. Van mijn kant hoop ik de ereplaatsen om te kunnen zetten in overwinningen."

Uitslag

1. Moreno Hofland
2. Emiel Vermeulen
3. Maxime Vantomme
6. Xandro Meurisse 
16. Kevin Van Melsen
17. Guillaume Martin
18. Frederik Backaert
20. Thomas Degand
23. Fabien Doubey
26. Marco Minnaard + 00:09
DNF Brecht Dhaene