Overslaan en naar de inhoud gaan

Pasqualon verlengt contract tot 2019

Pasqualon verlengt contract tot 2019

Andrea Pasqualon heeft zijn contract bij Wanty-Groupe Gobert met twee jaar verlengd. De 29-jarige Italiaan breidt zo een vervolg aan zijn succesvolle openingsjaar bij de ploeg. Pasqualon eindigde in 2017 in de Tour du Poitou Charentes, Arctic Race of Norway en Tour des Fjords in totaal vier keer op het podium. In de Coppa Sabatini eind september versloeg de snelle Italiaan o.a. Colbrelli en Ulissi om de zegebloemen de grijpen in Peccioli. De vrolijke Italiaan maakte ook kennis met de voorjaarsklassiekers door te starten en finishen in de Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik en de Ronde van Frankrijk, zijn eerste grote ronde. Nu kan de ploegleiding dus twee jaar extra op hem rekenen.

Andrea Pasqualon:

"Ik ben erg blij dat ik hier mijn contract met twee seizoenen kan verlengen. Ik heb een goed gevoel gevonden bij de staff en ploegmaats van Wanty-Groupe Gobert. Daardoor werd 2017 mijn beste jaar als professioneel wielrenner. Het eerste seizoensgedeelte was zwaar, omdat ik moest aanpassen aan het hoge niveau. Maar na de Ronde van Frankrijk is alles veranderd."

"Na de Tour heb ik aan kracht en overtuiging gewonnen. Daardoor kon ik sterke resultaten behalen, bekroond met een overwinning op het einde van het seizoen in Coppa Sabatini."

"2018 wordt een erg belangrijk jaar voor mij. Ik voel dat ik belangrijke wedstrijden kan winnen. Daarvoor zal ik een goede winter moeten doormaken, zowel thuis in Italië als op de verschillende trainingskampen met de ploeg."

"Tot slot wil ik graag Jean-François Bourlart, Hilaire en alle sponsors bedanken om in mij te geloven en me deze kansen te geven."

Hilaire Van der Schueren:

"Andrea heeft in 2017 aangetoond dat het geen verkeerde keuze was op hem aan te trekken. Hij kwam van een ander niveau in 2016 (Team Roth), en dan is het toch aanpassen qua intensiteit van de wedstrijden, zeker in de voorjaarsklassiekers en de Ronde van Frankrijk."

"Maar dankzij de ervaringen die hij dit jaar verzameld heeft moet hij in 2018 een stap hoger kunnen zetten. Hij kan zeker presteren in lastige wedstrijden als de Amstel Gold Race, maar ook in bijvoorbeeld de Ronde van Vlaanderen. Daarin zullen we een keuze moeten maken."

"We zijn wederzijds blij dat hij in onze ploeg kan vertoeven. Anders zat hij misschien nog steeds in een kleine, Italiaanse ploeg. Hij maakt nu deel uit van de Wanty-Groupe Gobert familie. Dat maakt hem een steeds opgewekte renner."

Foto: Kramon