Overslaan en naar de inhoud gaan

Tour 2018 bevalt Guillaume Martin

Tour 2018 bevalt Guillaume Martin

Het parcours van de Tour de France 2018 werd dinsdag voorgesteld in het Palais des Congrès in Parijs. Onze Franse belofte Guillaume Martin en sportdirecteur Hilaire Van der Schueren waren aanwezig en geven hun visie op het parcours.

Guillaume Martin : 

"Er is voor elk wat wils! Voor een Belgische ploeg met renners als de onze liggen er zeker mogelijkheden in de eerste week. Ik denk daarbij vooral aan de kasseienetappe richting Roubaix die, als we uitgenodigd worden, heel wat van mijn ploegmaats moet liggen."

"Er zal heel wat adrenaline zijn die dag. Van mijn kant zal het vooral schade beperken worden, maar als ik tijd verlies zijn er nog twee weken om etappeoverwinningen of iets anders als doel te stellen."

"Vervolgens zijn er heel wat etappes die renners met mijn profiel moeten liggen, maar ook een dag met maar liefst 5000 hoogtemeters! Met de kasseien wordt de eerste week extreem, maar dat zal ook in de bergen het geval zijn."

"We moeten ons specifiek voorbereiden om zowel in de korte als lange etappes te schitteren. Ik zal moeten trainen om vanaf de start te kunnen reageren, wat niet mijn sterkste punt is."
 
"Ik kijk specifiek uit naar de etappe La Rosière, omdat ze gelijkaardig is aan diegene die ik won in de Ronde van de Toekomst."

Hilaire Van der Schueren : 

"Het parcours in de eerste week ziet er erg spectaculair uit. Vervolgens wordt het heel vermoeiend. Ik denk dat we een rol hebben om de koers nog spectaculairder te maken dan ze al lijkt. We hebben ook een aantal renners die een rol kunnen spelen in de laatste week."

"In de eerste week kan je de Tour niet winnen, maar wel verliezen. Dat geldt ook voor ons met Martin die er tijd zou kunnen verliezen. We zullen ons ook intensief moeten voorbereiden op de ploegentijdrit, die ons moet liggen."

"In de korte etappes wordt het niet makkelijk om binnen de tijdslimiet binnen te komen. Maar dat is de Tour! We moeten ons goed voorbereiden en onze conditie op punt stellen. Ik heb er in ieder geval vertrouwen in om terug te mogen keren naar de Tour. We hebben ons getoond in de voorbije editie en winnen opnieuw de UCI Europe Tour. Het zal niet makkelijk worden voor ASO om ons te passeren."